Monday, January 17, 2011

APABILA PART TIME AS BANQUET



Okla, akhirnya aku x rahsiakan lg part time aku as ape. Aku part time as BANQUET KLANA RESORT. Kt mane?haa..itu kowank sndiri yg kne carik. Aku amek part time time aku skola lg. mklumla carik wit lebey and alang2 tnggu result kuar. N smpai la aku study kt u aku still lg wat part time banquet. Kt cnie aku nk kongsi serba sedikit ttg pengalaman aku wat part time nie. PERKARA YANG AKU TIDAK SUKAI SEMASA MENJADI BANQUET CREW :-
APABILA BERHADAPAN DENGAN GUEST

1)Dik asyik2 air coffee jew. Teh tarik or milo xde ?
-soh tok cik ko wat!

2)Dik, da kawen lom, bujang g, duk mane n bla3.
- Cucu sy da 30 owg encik – Out of topic!.lol!

3)Alas an yg same bila Malay set ( dome set) –dik awat lauk cket je? Tambah la
lagi.Kami lapaq nie.
-ko ingt nie kdai mamak?? Kalo nk gi jmpe chief hotel la

4)Dik nie apa nie?....sotong ke getah? Liat semacam je?
-tu kurA2 cik ^_^

5)Mane lauknye? Servis lambat!! Sy lapar dah, hey sy bayar taw!
-ko ingt kteowg nie robot ke?

6)Dik, nie sup ke? Nmpak macm muntah orang jew.
-O.o???

7)Dik, asal x siap lg?kami da tnggu lame taw.satu apa pown lom siap gi.
Function nk mula kul 7 mlm kank.
-aku ke bos :’(

8)Mahal x baju kerja adik nie? Agk2 bape?
-erghh..sumpah maq x taw :’(

9)Apabila aku berhadapan ngn guest x paham bahasa English, maklumla kdg2 menu tulis dlm bahasa English – dik CIPOLATA ngn BABY OCTOPUS TU PEW?
-cipolata tu sosej kecik tu cicah ngn soya sos..kowt..baby octopus tu bayi kurita ^_^ ahahaha..

10)Dik kt dalam menu tulis ‘NASI PUTIH MEWANGI’ Acik bau cam tapai basi je.
-acik da lme ea x korek idung ;p


Tulah serba sedikit ttg pengalaman aku bekerjA. mmg kdg2 uw bila berhadapan ngn guest uw saket aty, bengang tp mmg lumrah keje banquet mmg cam uw. mane2 tmpt pown kalo kerja i'm sure ade lg tough dr nie ^_^

eh,korank jgn salah phm plak, x sume reaksi aku yg aku tulis kt ats nie aku ckp ngn guest cmnie.. sebahagian je. gler ke x pasal2 aku kena pnggl ngn General mAnager. mati aku !

No comments:

Post a Comment